fbpx
Line up programi

Line up programi

V zadnjem času je po svetu in tudi že pri nas vedno bolj razširjena družabna oblika gibanja in rekreacije – line-up ali skupinski ples v vrsti. Pri nas ima Zumba vedno več sledilk, prav tako pa tudi salsa solo. Pri line-up programih skupina plesalcev sledi vodji, ki jih nauči simpatične koreografije, to koreografijo pa v nadaljevanju ob glasbi izpilijo ter nato v njej uživajo in se tako na prijeten, družaben način rekreirajo.

Uspeh line-up programov je odvisen predvsem od dobrega vodje, ki mora biti vrhunski poznavalec vodenega plesa, dober motivator skupine, biti popolnoma predan učenju plesa in plesu samemu ter nenazadnje tudi uživati pri delu z ljudmi.

Vse naše vrhunske plesalke, ki so trenutno tudi najboljše plesalke v Sloveniji, so te lastnosti že dokazale, tako na tekmovalnem parketu kot tudi pri različnih showih. Med našimi plesalkami so Maja Geršak, Anja Mashchyts, Tadeja Pavlič in Jagoda Batagelj.

Pri line-up programih lahko izbirate med različnimi latinskoameriškimi plesi (jive, samba, cha cha, american rhytm) na različnih stopnjah. Vaj se lahko udeležite popolnoma rekreativno, izključno zaradi družbe, dobrega počutja in nabiranja kondicije, če pa plešete ProAM ali družabne plese s partnerjem na kateremkoli nivoju, pa se lahko line-up programu pridružite z namenom dobrega tehničnega treninga ter tako ob glasbi izpilite korake določenega latinskoameriškega plesa.