fbpx

Trenerji, izkušeni soplesalci, soplesalci

matej-pritekelj

Matej Pritekelj

“Ples mi je bil položen v zibelko, saj prihajam iz plesne družine. Prvih plesnih korakov sem se naučil pri sedmih letih pod mentorstvom mojega očeta Mirana Priteklja, ki me je kasneje tudi usmerjal na moji plesni in tekmovalni poti v Standardnih in Latinskoameriških plesih. Sedaj sem star 26 let in lahko bi rekel, da je ples moje življenje.”

Leta 2003 ko je Matej Pritekelj zmagal prvo državno prvenstvo v kategoriji pionirjev je spoznal, da je ples tisto v čemer res uživa. Od takrat naprej je osvojil 24 naslovov državnih prvakov v petih standardnih plesih, petih latinskoameriških plesih in kombinaciji 10ih plesov. Leta 2014 sta s plesalko na tekmovanju WDC AL Open World 10 Dance Championship osvojila naslov svetovnih prvakov v kategoriji do 21 let in pa 4.mesto na istem tekmovanju v članski kategoriji. Zastopal je tako Slovenijo, kot tudi Madžarsko in ZDA.

Nastopal je tudi v nekaterih televizijskih oddajah in drugih prireditvah (Spet doma, Umko, Dobro jutro, Vid in Pero Show, Aktualov dan žena, Aktualov rojstni dan,…), v letih 2018 in 2019 je v sodelovanju s Katja Dance Company kot glavni plesalec nastopal tudi v dveh plesno gledaliških predstavah »Življenje je vrednota« in »Project X«, kjer se je preizkusil tudi v vlogi koreografa stilov jazz, modern in contemporary.

Poleg tekmovalne kariere, ima tudi 10 let izkušenj z učenjem plesa. Poučuje družabne plese, salso, bachato in kizombo, sestavlja koreografije za poročne plese, nastopa na obletnicah, rojstnodnevnih zabavah in raznih drugih prireditvah.