fbpx

On request

jurij-batagelj

Jurij Batagelj

Jurij Batagelj je kot vrhunski športnik, trener, koreograf in ustvarjalec na svoji karierni poti od nekdaj stremel k nenehnem izpopolnjevanju in kreativnosti. Svetovne dosežke in odličnost na področju vrhunskega tekmovalnega plesa je dosegal s trdim delom, popolno predanostjo, prilagodljivostjo in s prepričanjem o osebnem presežku, ki so mu bili od nekdaj vodilo do uspehov. Prepričan je, da je vsaka stranka edinstvena, pri čemer je bistven ključ do uspeha posluh za razumevanje njihovih želja ter prilagodljivost in sposobnost dela v ekipi. Vse to mu predstavlja motivacijo za nadaljnje delo in nenehno rast.

Med svoje glavne dosežke šteje med drugim: 1. mesto na Svetovnem pokalu v latinskoameriških plesih (2009), 1. mesto na Evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih (2010), 1. mesto na Prvenstvu Velike Britanije – UK Championship (2011), 1. mesto na Odprtem prvenstvu Anglije – Blackpool Dance Festival (2011) in 2x dosežen naziv Državnega prvaka v latinskoameriških plesih (2009, 2010).

Jurij Batagelj je aktiven tudi kot koreograf, režiser in scenograf, področje na katerem med svoje najbolj prepoznavne projekte prišteva: vlogo glavnega koreografa vrhunskega spektakla ICE&DANCE Show (Ledena Prikazka) v Sofiji, Bolgarija (2005), umetniški vodja in glavni režiser, scenograf, koreograf plesne predstave The 50’s Show, ki je 6x razprodala Gallusovo dvorano Cankarjevega doma (2006-2009), vlogo režiserja priznanega dobrodelnega plesa PINK CHARITY BALL v Hongkongu (2018) in vlogo producenta, režiserja in koreografa vrhunskega plesnega spektakla Dance Amore – Zapleši v Ljubezen, ki poteka od leta 2017 naprej in je prejel častno pokroviteljstvo predsednika Republike Slovenije, kar 6 krat razprodal Gallusovo dvorano ter gostoval na Ljubljana Festivalu.