fbpx

Vrhunski trenerji

MatejKrajcer01-200x300

Matej Krajcer

“Po unikatniem gibanju in figurah prepoznaven v svetu je postal pravi pojem »naravnega« plesalca.”

V svoji uspešni 23-letni tekmovalni karieri je osvojil 20 naslovov državnega prvaka, bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu leta 1994, naslov svetovnega prvaka leta 1995, zlato v Blackpoolu leta 1996, 4. mesto na evropskem in svetovnem prvenstvu leta 2006, 4. mesto na evropskem prvenstvu 2007, bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu leta 2007, zlato na UK Open 2008 in zmago na največjem prvenstvu v latinskoameriških plesih Blackpoolu 2008.

S svojo plesno potjo je začel leta 1986 v Velenju, kjer se je pri devetih letih spoznal s prvimi plesnimi koraki.

Od leta 1988 je redno zmagoval na slovenskih državnih prvenstvih v latinskoameriških (LA) in standardnih (ST) plesih. Kot absolutni državni prvak je tudi v svetovni konkurenci na najprestižnejših tekmovanjih posegel po najvišjih mestih. Že pri svojih desetih letih je osvojil 3. mesto na International Open Championship na parketu londonskega Royal Albert Halla, kot prvi slovenski plesalec zmagal v kategoriji pionirjev na prestižnem tekmovanju v Blackpoolu in sicer v posameznem plesu čačača.K zmagam na državnih prvenstvih v LA, ST plesih in kombinaciji 10-ih plesov, je v letu 1993 v Blackpoolu dodal še 2. mesto v LA plesih, 1. mesto v sambi in 1. mesto v jivu. Leto kasneje je v Ljubljani na Svetovnem prvenstvu v LA plesih za starejše mladince do 18 let osvojil 3. mesto.

Leta 1995 je s plesalko Janjo Lesar osvojil naslov svetovnega prvaka, kar pa se je v slovenski plesni zgodovini zgodilo prvič. K temu je v letu 1995/1996 dodal zmage na vseh mednarodnih odprtih prvenstvih, ki se jih je udeležil in zaključil z 1. mestom v Blackpoolu v kategoriji »under 21«.

Od decembra 2003 je plesal s Poljakinjo Iwono Golczak, s katero sta v letu 2005 sta osvojila naslov državnih prvakov v LA plesih in ga tudi obdržala v letih 2006, 2007 ter 2008. Prav tako sta leta 2007 osvojila bronasto medaljo na Svetovnem prvenstvu.

Svojo amatersko (člansko) tekmovalno kariero je Matej zaključil z vrhunsko zmago na UK Latin Championship 2008 ter zlato zmago na najbolj prestižnem plesnem tekmovanju v Blackpoolu prav tako leta 2008. Sodeloval in plesal je tudi v plesnih predstavah THE 50s SHOW in DANCE AMORE ter v prvih dveh sezonah šova ZVEZDE PLEŠEJO v produkciji POP-TV. Za vrhunske dosežke na slovenskem in mednarodnem področju je med svojo športno kariero prejel številna priznanja in nagrade, od Olimpijskega komiteja Slovenije, Športne zveze Ljubljana, Športne zveze Slovenije, Sklada Roka Petroviča, Zveze plesnih organizacij Slovenije, Plesne zveze Slovenije.

Svoje poslanstvo vidi v ustvarjanju nove mlade generacije vrhunskih plesalcev, vodi, poučuje in trenira plesne pare v PK FENIKS, je mentor vrhunskih parov po svetu, sodnik ter s tem skrbi za razvoj plesa v Sloveniji in tujini. Ples bo vedno vodil v pravo smer, v smer umetnosti, neizumetničenega giba in pravega partnerstva.