fbpx

Tadeja Erzin Potočnik. V ProAm studiu vedno več plesa željnih!

V ProAm studiu se vedno nekaj dogaja, kot je zaznati. Kaj vse se je odvijalo do zdaj in kdo so bili oz. so sodelavci, ki so peljali te projekte?
Tako je, v ProAm studiu je ves čas živahno. Predvsem je vedno več plesa željnih udeleženk, ki vneto nabirajo svoje znanje s profesionalci različnih ravni, se ob tem izredno zabavajo in seveda nabirajo tako telesno kot mentalno kondicijo. V načrtu smo imeli celo interno tekmo, vendar jih je več kot polovica za ta čas že načrtovala dopuste – bomo vedeli za prihodnje leto.

Ana Mesec je že prepoznavni obraz ProAm studia (foto: Enja Brelih)

Poleg naših (in tudi za njih) ‘ProAmk’ imamo redno tudi tri skupinske delavnice: Anino (Mesec) salso in njen izredno subtilen Femininity in movement, ki je povsem njena stvaritev in se iz meseca v mesec tudi vsebinsko razvija ter združuje ženske v naši energiji skozi gib ob podpori preostalih čutov. Poleg tega uspešno izvajamo tudi energičen in ženstven line up program, kjer nas latino plesalke vsako sredo ponesejo v energije latino ritmov s posebnim poudarkom na ženskih gibih. Ta tečaj je namenjen tako ženskam, ki bi se rade le razgibale, kot tudi plesalkam družabnih plesov in seveda ‘ProAmkam’, saj le-te lahko s pridom trenirajo osnovne latino korake ob dodatni koreografiji rok, vse skupaj pa seveda zaokrožijo v simpatično latino koreografijo, ki jo odplešejo na glasbo. Skupino vodi večkratna državna prvakinja Milana Chekanova, ki se izmenjuje z Jasno Potočar, gostovali sta tudi Jagoda Batagelj in Maja Geršak, ki ju verjetno ni treba posebej predstavljati. Maja se vrača, ko pride s porodniškega dopusta, Jagodo pa bomo seveda tudi še povabili v goste. Ob našem dogajanju seveda ne smemo pozabiti na pare, ki se pridejo naučit poročnega plesa ali pa samo preživet svoj čas ob plesu, najprej vsak s svojim profesionalnim plesalcem, nato tudi združena pod budnim očesom trenerjev, predvsem pa z veliko smeha in zabave.

blank
Delavnica Irene Jamšek Halas

Nedavno pa smo gostili tudi ženski krog pod okriljem facilitatorke matrescence in telesne terapevtke Irene Jamšek Halas, ki je v sodelovanju z našo Ano (Mesec) pripravila glasbeno gibalno delavnico Vrnitev domov – samoraziskovanje skozi sproščanje medenice in srca ter njuno povezovanje, ki bo morda prerasla tudi v redna srečanja.

blank
Jure Bergant in Milana Chekanova

Ampak konec maja pripravljate še nekaj posebnega. Za kakšno posebno poletno delavnico gre?
Res je nekaj posebnega: to je prva skupinska ProAm delavnica, ki jo bo vodil moški profesionalni plesalec (za zdaj Jure Bergant, večkratni državni prvak). Najprej bo predstavil kratko koreografijo, ki jo bo v nadaljevanju utrjeval (ob pomoči sotrenerjev) z vsako udeleženko posebej. Vsaka bo torej vadila koreografijo sama in nato nekajkrat s profesionalnim plesalcem.

blank
Delavnica z Ano Mesec

V bistvu pripravljate teren za jesensko sezono, kajne? Kako pogumne so Slovenke, saj predvidevam, da gre izključno za žensko populacijo ali se motim?
Točno tako, delavnica je le uvod v podobne jesenske tečaje. Na naših individualnih urah smo ugotovili, da smo Slovenke res precej zadržane, največja ovira je miselnost, da se profesionalni plesalec pa že ne bo ukvarjal z nami, zato si želimo koreografijo najprej malo ‘same izvaditi’. Naš izvirni način skupinskih ProAm tečajev omogoča ravno to in predstavlja poleg zabave, plesa v paru, nabiranja mentalne in fizične kondicije tudi most za pogum za kakšno morebitno individualno uro s profesionalcem. Poleg tega pa je nenazadnje tudi cenovno ugodno. V jeseni načrtujemo tečaje štirih latinskoameriških in petih standardnih plesov v dveh stopnjah, torej skupno 18 tečajev, in tako si bo vsaka posamezna udeleženka lahko določila število tedenskih obiskov, ples, ki jo navdušuje (ali več njih), in seveda stopnjo znanja. Ja, za zdaj prevladuje ženska populacija, a kot rečeno, imamo v paru, kjer plešeta oba s profesionalcem, tudi zelo zadovoljnega predstavnika nasprotnega spola, ki je bil na začetku sicer malo skeptičen, a ga je že naša ura za okus povsem navdušila.

blank

V čem je čar plesanja s profesionalcem?
Mislim, da se čar plesanja s profesionalcem spreminja z osvojenimi prvinami plesa. Največja prednost na začetku je seveda, da je izredno dober plesalec, ki pozna tako korake kot svoje delo, je predan trener, ki se prilagaja posameznici ali skupini, in je izredno potrpežljiv, saj ima večina naših profesionalcev nekajletne izkušnje in nekaj desetletno delo na sebi in se tako zavedajo, da praktično ni noben korak podarjen. Ko pridemo v fazo osnovnega poznavanja koreografije, se čar profesionalca pokaže v tem, da počasi pili same korake kot tudi prehode v koreografiji in ostale pomembne malenkosti, kot so ritmičnost, sodelovanje s partnerjem itd. In tako poglablja poznavanje plesa in skozi to svojega telesa, uma in emocij. V glavnem – nikoli ne postane dolgčas. Nenazadnje pa je eden največjih čarov profesionalnega plesalca vsaj zame to, da se lahko popolnoma prepustiš njegovemu vodstvu, in seveda če je le mogoče, opustiš nadzor, kar nam gre ženskam v tem času zelo težko od rok (in nog) in si na ta način mogoče najdeš pot nazaj k svoji ženstvenosti. Obenem pa je pot učenja zelo hitra, saj je prva predpostavka za hitro in kakovostno osvajanje znanja zaupanje med učiteljem in učencem.

blank
V Firencah

Kakšne tekme pa čakajo tebe in tvojega plesalca Damirja Halužana, ki je pravkar zaplesal v profesionalne vode s svojo Anno?
Damirjem sva letos kar aktivna: po februarski tekmi v Dubaju sva marca nastopila tudi v Firencah, v juniju naju čaka Barcelona, julija Ljubljana in Budimpešta, za jesen pa še delamo načrte.

Načrtov je torej veliko. S čim boš najbolj zadovoljna, da se bo uresničilo, pri tem imam v mislih tako tvoje dosežke kot dosežke s studiem?
Pri mojih dosežkih še vedno velja, da mi največ pomeni lasten napredek, ki ga ovrednotiva skupaj s trenerjem, če pa pade še kakšen pokal, pa toliko bolje. V zvezi s Studiem pa mi je seveda najpomembneje dobro počutje in veselje udeleženk, saj je bil osnovni namen prenesti mojo izredno radostno izkušnjo tudi drugim, in to čim večjemu številu, zato tudi ProAm tečaji.
Hvala in vse dobro!
Hvala tudi tebi!

blank

ProAM tečaji

Poleg starih in uveljavljenih programov, ki ste jih nekatere že vzele za svoje in so postali priljubljeni smo razvili in čez poletje preizkusilipopolnoma nov inovativen

Preberi »
blank

Line up program

V zadnjem času je po svetu in tudi že pri nas vedno bolj razširjena družabna oblika gibanja in rekreacije – line-up ali skupinski ples v

Preberi »
blank

Student teacher

Da prav ste prebrali!! Tudi mladi in zelo zelo mladi plesalci in plesalke ali bodoči plesalci in plesalke imajo pri nas možnost plesati, se učiti,

Preberi »