fbpx

Poročni ples

Poroka je dan, o katerem (večinoma dekleta) sanjajo od malih nogic. Kako bodo lepe kot princeske, s čudovito obleko, visokimi petami, vse oči bodo uprte vanje in na njihovih obrazih bo le širni nasmeh.

In točno tako je.

Čudovito, glamurozno (večinoma), svatje enostavno obožujejo nevesto in seveda tudi možatega, uglajenega ženina. Njuni roki se na ta dan večkrat stisneta, poljubi se vrstijo, pozitivna energija zapolni še tako velik prostor. A ko napoči čas za prvi ples, no, takrat pa ima večina tremo, občuti neko nelagodje, vsaj en od mladoporočencev pa bi se najraje “ugreznil v zemljo”. Roko na srce, je to največkrat ženin. Pa nič narobe. Nismo vsi za vse. In v ženski naravi je več gibanja, sploh feminističnega, nežnega.

Brez skrbi! 

ProAm profesionalni plesalci bodo še takega “neplesalca” spremenili v uglajenega, skozi prostor drsečega moškega, ki ga ni strah plesa, takta, moškega, ki se enostavno prepusti glasbi in ne šteje korakov. 

Pa začnimo.

Sproščeno, seveda. Dobimo se na kavici, vidva nam povesta svoje želje, poslušamo vajino pesem ali mix pesmi, povesta nam kje so vajine pomanjkljivosti in kje so bonusi, skratka, pogovorimo se o vsem. Tudi o strahovih, ki so popolnoma odveč.

couple-in-love-dancing-in-front-of-the-fireplace-2021-11-30-19-53-50-utc

In potem se začne.

 

Večina parov, ki se na nas obrnejo zaradi poroke, ločimo. Zakaj? Zato, da jima motivacija ne pade že takoj. 😊

Ona se veliko lažje sprosti ob samozavestnem plesalcu, on ne občuti stiske, ker bi njegova izbranka gledala, kako stopa na njena stopala. (malo heca, a veliko resnice).

Skratka, pomembno je, da se OBA počutita sproščena, da dihata, da sledita.

Ko sta OBA nekako na enaki ravni, pa vaju združimo in od takrat dalje le gradita na vajinem odnosu na plesišču. Tako kot v odnosu na splošno.

❤️

Pripravljenih imamo kar nekaj paketov, a seveda se prilagodimo vsakomur posebej. Noben človek ni enak drugemu, zakaj bi bili torej tudi poročni plesni paketi enaki za vse?

 

In kot pravita (sedaj že) mož in žena, Edvard in Nina:

blank

“Bilo je prečudovito.

Damirju sva predlagala pesem za poročni ples, on pa je nemudoma sestavil koreografijo, ki je iz naju uspela iztisniti več, kot sva pričakovala. Po samo nekaj lekcijah sva z nekaj dodatne vaje bila sposobna odplesati bolje, kot sva si kadarkoli predstavljala. Prvi ples je bil eden izmed vrhuncev poročnega večera, za kar gre vsa zahvala najinemu učitelju!”

Kontaktirajte nas, z veseljem vaju povabimo na spoznavno kavico. ☕
blank

Femininity in movement

(Ženstvenost v gibu) je gibalna delavnica, ki bazira na plesni improvizaciji in iskanju našega lastnega izraza ženstvenosti skozi gib. Na delavnici ustvarjamo varen prostor, kjer

Preberi »
blank

Salsa z Ano Mesec

Ana Mesec, dolgoletna reprezentantka in nekajkratna državna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih ter redna kolumnistka parade plesa, je znana kot zelo občutljiva, nežna in

Preberi »
blank

ProAM tečaji

Poleg starih in uveljavljenih programov, ki ste jih nekatere že vzele za svoje in so postali priljubljeni smo razvili in čez poletje preizkusilipopolnoma nov inovativen

Preberi »