fbpx

Vrhunski trenerji

damir-haluzan

Damir Halužan

Damir je svojo plesno pot začel s svojo sestrično pri svojih osmih letih. Skupaj sta plesala 10 let in bila finalista tako domačih kot tudi mednarodnih prvenstev v standardnih in latinsko-ameriških plesih.

Leta 2009 je Damirja pot pripeljala do Anne Mashchyts, s katero pleše še danes. Njuna kariera se je hitro razvijala – v manj kot enem letu sta na največjem plesnem tekmovanju Blackpool Dance Festival v kategoriji Rising Stars Amateur Latin zasedla 2. mesto. Leta 2012 sta postala državna prvaka, leta 2017 pa evropska prvaka v članski kategoriji. Še isto leto sta zasedla drugo mesto na svetovnem prvenstvu mednarodne plesne zveze WDC, naslednje leto pa osvojila bronasto medaljo v članski kategoriji na vseh najbolj prestižnih  plesnih tekmovanjih – British Open Championship v Blackpoolu, International Championship in UK Championship.

Dobrih pet let sta z Anno potovala po svetu in živela tako rekoč “na kovčkih”, saj sta se veliko plesno izobraževala. Pot ju je zanesla v London, New York, LA, na Kubo, v Hong Kong in druge plesne prestolnice. Prav tako sta pridobila tudi ogromno izkušenj v poučevanju ProAm-a. Leta 2019 sta se preselila nazaj v Slovenijo, kjer trenutno še naprej trenirata, tekmujeta in poučujeta plesalce različnih starosti in nivojev.