fbpx

Vrhunski trenerji

anna-mashchyts

Anna Halužan

Anna se je rodila v Ukrajini in se je pri 15ih letih preselila v Slovenijo, da bi uresničila svoje sanje kot profesionalna plesalka.

Leta 2009 jo je pot pripeljala do Damirja Halužana, s katerim pleše še danes. Njuna kariera se je hitro razvijala – v manj kot enem letu sta na največjem plesnem tekmovanju Blackpool Dance Festival v kategoriji Rising Stars Amateur Latin zasedla 2. mesto. Leta 2012 sta postala državna prvaka, leta 2017 pa evropska prvaka v članski kategoriji. Še isto leto sta zasedla drugo mesto na svetovnem prvenstvu mednarodne plesne zveze WDC, naslednje leto pa osvojila bronasto medaljo v članski kategoriji na vseh najbolj prestižnih plesnih tekmovanjih – British Open Championship v Blackpoolu, International Championship in UK Championship.

Dobrih pet let sta z Damirjem potovala po svetu in živela tako rekoč “na kovčkih”, saj sta se veliko plesno izobraževala. Pot ju je zanesla v London, New York, LA, na Kubo, v Hong Kong in druge plesne prestolnice. Prav tako sta pridobila tudi ogromno izkušenj v poučevanju ProAm-a. Leta 2019 sta se preselila nazaj v Slovenijo, kjer trenutno še naprej trenirata, tekmujeta in poučujeta plesalce različnih starosti in nivojev.