fbpx

Skupinski programi

salsa-z-ano-mesec

Salsa z Ano Mesec

Ana Mesec, dolgoletna reprezentantka in nekajkratna državna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih ter redna kolumnistka parade plesa, je znana kot zelo občutljiva, nežna in senzibilna plesalka in taka je tudi njena salsa, malo drugačna, bolj občutena in doživeta. Za vse, ki rade bolj počasi odkrivajo gibanje in skozi to tudi svoje telo.

Ana pa je o svoji salsi napisala tole:

SALSA SOLO za ženske je klas, kjer se bomo učile osnovnih in kasneje tudi naprednih salsa korakov in koreografij, z namenom, da skozi njih raziskujemo in izražamo svojo ženstvenost. Spoznale bomo tudi nekaj drugih latinskoameriških plesov, kot so chachacha, bachata, samba, rumba itd. Klas se začne s plesnim ogrevanjem in se nadaljuje z učenjem osnovnih salsa korakov, ki jih kasneje sestavimo v krajšo koreografijo na izbrano glasbo. Zaključimo z raztezanjem in sproščanjem ob počasnejših ritmih.


Salso čutim kot zelo odprt in svoboden ples, ki ponuja mnogo različnih izrazov ženstvenosti. Vedno znova se mi napolni srce, ko se na urah salse skupaj z udeleženkami izgubimo v sproščenosti in sreči, ki jo iz nas izvabi ta latinsko-ameriški ples. In čeprav je to solo salsa ji prav nič ne manjka. Lepo je videti, ko si ženske dovolimo same sebi podariti užitek med plesom, čeprav ob sebi nimamo plesnega partnerja. Sama pri salsi vedno začutim, da si veliko lažje pustim biti malo bolj pogumna, drzna in odločna v svoji ženski energiji, saj me glasba vedno popelje bližje h kulturi Kube, ki sem jo nekaj let nazaj spoznala tudi v živo in imela priložnost začutiti, kako jo doživljajo in plešejo avtentični kubanski plesalci in plesalke. Ta izkušnja je neusahljiv vir navdiha pri ustvarjanju koreografij, saj me v srcu vedno znova spomni na igrivost, spontanost in iskrenost, ki sem jih občutila pri kubanskih plesalcih. In vsa ta občutja želim deliti tudi s tabo. Vabim te, da se mi pridružiš na poti odkrivanja svoje ženske energije skozi salso in si dovoliš začutiti to igrivost, drznost in lepoto, ki se skriva v vsaki od nas.